tirsdag 19. august 2008




Tysdag 19. august, kl 15.51, Bergensværet har inntatt byen. 

Den første dagen med regn kan på ingen måte kastast bort, og dei fleste er i gang med forskjellige oppgåver som; språklære, landstudium, vasking osv. Finvêret har effektivt satt ein stoppar for slike oppgåver fram til no, og difor var det kanskje litt heldig at regnet kom. Badet hadde i alle fall godt av ein vask. 

Vi hadde våre første timar med landstudium i dag. Dei benytta vi effektivt til å undersøkje kvar vi skulle feire jul. Følgjande kriterium måtte være i boks for at vi skulle bli einige; strand, regnskog, lemur, baobabtrær, korallrev og hotell.  Vi veit i skrivande stund ikkje kvar vi skal feire jul, men gruppa jobbar mot ein løysning alle kan trivast med. 

Ellers har eg lært at over 40% av befolkninga på Madagaskar er kristne. Det bur 20 millionar menneske i landet, og gjennomsnittsalderen er 17,9 år. Befolkninga delar på 130 000 fasttelefonar og 10 000 Internett tilkoplingar. Fertiliteten er 5,1 og det vert fødd 38 barn pr 1000 innbyggjar. 8 personar døyr pr 1000 innbyggjar. 

Ellers har eg lært at den sørlege halvkule sender fleire misjonærar nordover enn motsatt. 

 

Ellers har gruppa mi utarbeida ein visjon vi skal følgje under opphaldet på Madagaskar, den høyres slik ut: Bli betre kjent med gud, os sjølv og andre kulturar gjennom, og for å arbeide med noe meiningsfullt i guds teneste. 

3 kommentarer:

Kristian Mjølsnes sa...

Så bra du kose deg i regnet i mandal! glede meg allerede til the training blog..

Ingrid sa...

Veldig bra, Øyvin! Du skriver herlig nynorsk, men visjonen vår har nok noen 2a feil, bare for å minne deg om norsken. ;) Oki, unnskyld, det var ikke fint gjort. Du skriver bra i hvertfall, det er det viktigste.

mamma sa...

Takk for praten Øyvin! Fint at du har blogg, så får me følgja med deg framover. Me sender ein og annan mail og, sant?

Ha det fint. Helsing m og ø